Mia Jonkman

nva-logoIn 1985 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Stichting Paramedische Academie “De Uithof” te Utrecht. Vervolgens heb ik tot omstreeks 1992 voor de farmaceutische industrie gewerkt. In deze periode is mijn belangstelling voor acupunctuur ontstaan. In de reguliere geneeskunde wordt er voornamelijk gekeken naar een deel van de totale mens: de klacht. In de acupunctuur daarentegen wordt er gekeken naar de mens achter de klacht. Daarom startte ik in 1990 een vierjarige opleiding voor acupunctuur bij de Nei Tsjing in Utrecht. Deze opleiding is erkend bij de N.V.A. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

In 1994 behaalde ik mijn diploma. Naast de Klassieke Acupunctuur heb ik verschillende bijscholingscursussen gevolgd, waaronder auriculotherapie (ooracupunctuur). Sinds 1994 ben ik geregistreerd lid N.V.A.

In die tijd was ik ook druk bezig met fysiotherapie in de pre en postpartum gezondheidszorg (bekkenbodem en bekkeninstabiliteit), zwangerschapsyoga en -begeleiding, babymassage, adem- en ontspanningstherapie. Daarnaast werkte ik als docent op een opleiding voor acupunctuur. Ondertussen groeide mijn eigen acupunctuurpraktijk. In 1997 startte ik op de Cardanuslaan te Doorwerth ons Acupunctuurcentrum. Op 16 april 2018 verhuist de praktijk naar het Gezondheidscentrum Schubertplein te Doorwerth. In 2002 stopte ik de groepslessen om meer tijd te besteden aan acupunctuur en patiënten. Omdat het in de praktijk steeds drukker is geworden werken we sinds 2003 met meerdere acupuncturisten.

Sinds enkele jaren hou ik me ook bezig met orthomoleculaire geneeskunde en de psycho-neuro-immunologie. In 2007 haalde ik daarvoor mijn diploma. Sinds 2005 ben ik lid van de M.B.O.G. (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Vanaf 2008 ben ik gediplomeerd orthomoleculair afslankconsulente. Voor meer informatie over de Orthomoleculaire Geneeskunde kunt u ook kijken op mijn andere website www.miajonkman.nl.

Met ingang van oktober 2010 mag ik u graag gezichtsverjongende acupunctuur aanbieden; ik ben gediplomeerd en getraind door de wereldberoemde docent, spreker en beoefenaar van cosmetische acupuncturist Virginia Doran, M.AC. L.Ac, LMT. Zij behandelt in haar praktijk in New York diverse beroemdheden en topmodellen. Deze cosmetische acupunctuur, ook wel “Facial rejuvenation Acupuncture” genoemd, werd ontwikkeld door Virginia Doran.

Contactgegevens

Mia Jonkman Acupuntuur

Schubertplein 1
6865 EM Doorwerth
026 334 2291

Volg mij op social media

U vindt mij hier